translations.contactInfo
Molenstraat 2
6021 GV Budel

+31 (0)6 - 13 50 31 35
anne@eenenaloor.com

Postadres

Terug naar overzicht

Hoe ga je om met langdurig verdriet?

We maken het allemaal ooit een keer mee: het verlies van een dierbare. Hoe ga je daarmee om? Hoe verwerk je intens verdriet? Hoe lang ‘mag’ verdriet eigenlijk duren?

impression image

Als het gemis te groot is

Verdriet hoort helaas bij het leven. Het maakt deel uit van het rouwproces, het gemis van mooie momenten die je samen hebt gedeeld. Het verlies van een dierbare zet het leven volledig op zijn kop. Zowel fysiek als mentaal kun je daar zwaar onder lijden. Maar hoe heftig ook, het leven gaat door. Dagen, weken en maanden verstrijken. Het dagelijks leven roept, maar soms is het gemis gewoon te groot. Wat doe je dan?

impression image

Blokkade van rouw

Aan verdriet en gemis zit geen tijd verbonden. Iedereen zal het op zijn of haar eigen manier doorlopen, er is geen goed of fout. Als het uiteindelijk niet lukt om je leven weer op de rit te krijgen, als je gevangen blijft in je eigen verdriet, dan is het aan te raden om daar met een professional over te praten. Weet dat het een normaal gegeven is dat er in je lichaam en geest een blokkade van rouw kan optreden. Juist door het gesprek aan te gaan, kan die blokkade worden opgeheven.

impression image

Een nieuw perspectief

Counseling kan verlichting brengen in het proces van rouwverwerking. Leer om op een andere manier naar jezelf en je dierbare te kijken. Daardoor ontstaat ruimte en vind je de kracht om weer je eigen weg te gaan. Koester het verleden, leef in het heden, bouw aan de toekomst.

Meer informatie?

Neem contact op!

Contact opnemen

Anne
Steensels