translations.contactInfo
Molenstraat 2
6021 GV Budel

+31 (0)6 - 13 50 31 35
anne@eenenaloor.com

Postadres

Terug naar overzicht

Ik herken mijn kind niet meer

Herkent u dit? Je hebt je kind alle liefde en warmte gegeven. Je hebt er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor hem/haar te zorgen. Je hebt langs het sportveld gestaan en je kind opgevangen bij tegenslag. Alle moeite ten spijt, ineens herken je je kind niet meer. Hoe kan dat?

impression image

Rare sprongen

Net als in het leven van volwassenen gebeuren er ook constant dingen in het leven van kinderen en pubers. De ervaringen en levenslessen die wij als volwassenen al hebben, ontbreekt bij hen. Daarom komt een tegenslag bij kinderen harder aan dan bij volwassenen. Kinderen kunnen zich hier nog niet goed tegen weren en alles in perspectief zien. Daardoor kunnen ze rare sprongen maken. Ze zetten zich af en een normaal gesprek lijkt onmogelijk…

In de knel

Net als je denkt dat je kind de goede balans heeft gevonden - denk aan vrienden, schoolprestaties, hobby's en uitgaan - kan dit ineens veranderen. Kinderen kunnen in de knel komen met zichzelf, de thuissituatie, het gezin of met anderen. Als ouder kijk je machteloos toe vanaf de zijlijn. Goedbedoelde adviezen komen niet aan. Ferm toespreken helpt ook niet. Je herkent je kind niet meer…

Jongerencounseling

Het laatste wat ouders willen, is om hun kind ongelukkig te zien. Maar wat doe je als je alles al hebt geprobeerd? Wanneer je graag een steuntje in de rug wilt in zo’n lastige periode, neem dan contact op. Ik help jullie graag verder met mijn specialisatie jongerencounseling.

impression image

Aan de slag met knelpunten

Goed om te weten: zo’n plotseling omslag betekent niet dat je als ouder(s) gefaald hebt. In lastige periodes nemen kinderen vaak nauwelijks iets aan van hun ouders. Als counselor sta ik buiten de situatie en dat maakt het verschil. Ik ga in gesprek met kind en/of ouder(s). Door middel van gesprekstechnieken en eventuele opdrachten kijken we waar de knelpunten zitten. Daar gaan jullie zelf actief mee aan de slag, zodat je kind zich prettiger gaat voelen en weer durft te delen. Als de communicatie hersteld is, ontstaat er ruimte voor verandering.

Meer informatie?

Neem contact op!

Contact opnemen

Anne
Steensels